Thursday, October 15, 2009

Takbir Ultraman

Assalamualaikum warahmatullah para sahabat...

Ingat nak tulis pasal berhari raya yang lepas tapi bulan raya dah nak habis dah. Hari tu lagi nak tulis.. idea kreatif lagi canggihs manggihs tak mahu keluar. Sebab raya kali ni macam biasalah juga. Seronok tu seronok tapi macam biasalah habis raya al posong wa kedana... nak cerita pun tak best. Lagi pulak tahun ni tah macam manalah satu keping gambar pun tak tertangkap. Ish ish ish...

Jadik tak de la gambar-gambar raya nak dipamerkan hihi... Sebab biasa yang tukang 'snap' tu Kak Jannah ku... tapi kali ini dia beraya rumah mak mertua dulu. Saya dan Kak Dee saja beraya rumah mak. Adik beradik yang lain pun semua rumah mak mertua dulu (tak aci nih..) Jadi ada sikit 'kureng' meriah lah... budak-budak je lah yang memang sentiasa meriah wa seronok... Bila teringat nak bergambar tu tahu-tahu jelah...anak-anak saya ni bagaikan molekul-molekul yang sentiasa aktif... tak de ke 'dan'nya nak men'snap' lagi pulak bila saya sibuk menyiapkan itu ini untuk raya kan....eh..

Sebenarnya saya nak berkongsi klip video ni cubalah dengar... moga ada manfaatnya dari baca cerita raya saya yang tah hapa-hapa ...

oke jom dengor..


video

Macamana? Bagaimanakah takbir kita? Ultramankah, Batmankah, Cicakman or...? Marilah kita ikut yang diajarkan Rasulullah. Jangan buat yang pelik-pelik..

Oke. Wallahualam..

1 comment: